Selecta guide - Catering fritisaktiviteter og -centre

Forbrugerovervejelser


Fritidscentre huser en række forskellige aktiviteter og tjenester, så cateringløsninger skal inddrage en række kunder i deres servicetilbud – en ensartet tilgang til catering fungerer ikke i fritidscentre.

De moderne selvbetjeningsløsninger til fritidsfaciliteter vil blive målrettet mod: 

  • Familier  
  • Stedets personale — dette omfatter rengøringsassistenter på stedet, ledelsespersonale og sikkerhedspersonale. 
  • Børn, par og andre kunder 
  • Inspektionspersonale


For disse forbrugere skal ledere af fritidscentrets catering overveje:

 

Let tilgængelighed— Fritidscentre har typisk stor gangtrafik for kunder, der bruger faciliteterne. Cateringansvarlige skal overveje, hvor de bedst placerer selvbetjeningsløsninger på en måde, der tiltrækker potentielle kunder og giver dem et spisested af passende størrelse, der undgår lange vente- og gennemløbstider. Dette inkluderer at undgå cateringløsninger på anden sal, der kan gøre det svært for personer med forskellig funktionsevne at få adgang. 

Udvalg af varer — Fritidscentre huser faciliteter, der bruges af alle — og alle har forskellige behov. Ud over at huse cateringmuligheder for yngre børn, skal faciliteterne også overveje, hvordan de kan tilbyde variation, der passer til en række præferencer — for eksempel veganske, glutenfri eller allergenfrie muligheder. 

Religiøse og kulturelle muligheder — Da fritidscentre huser faciliteter designet til alle, bør spisemulighederne afspejle dette. Enhver selvbetjenings- eller mikromarkedsløsning bør være udstyret til at huse forskellige typer mad for at imødekomme forskellige kulturer — for eksempel halal-kød og kosher-muligheder — at udvide deres servicetilbud til alle kulturelle og religiøse kostpræferencer. 

Bekvemmelighed — En del af en selvbetjeningsløsning er bekvemmelighed — hvis det ikke er praktisk, vil det i sidste ende besejre formålet. Cateringchefer skal passe på, når de beslutter sig for det bedste udstyr til at tilbyde det bredeste udvalg af varme, kolde, sunde eller fastfood-muligheder i den tilgængelige plads. 

Placering


At tage springet og installere selvbetjeningsløsninger kan spare dig penge på lang sigt, samtidig med at kunderne bliver glade og tilfredse. Men hvis disse løsninger ikke er skræddersyede til lokationen, kan det skade dit omdømme i stedet for at hjælpe det


Nogle af de overvejelser, som ledere af fritidscentrets catering skal fokusere på, er:

 

Placering — For nogle mindre fritidsfaciliteter kan det være svært at indsætte en altomfattende cateringløsning. Det er op til den ansvarlige at beslutte, hvilke maskiner der bedst udnytter pladsen og giver den størst mulige variation og bekvemmelighed for forbrugeren som muligt. 

Tilgængelighed — Med nogle større fritidscentre — der rummer mange forskellige faciliteter på tværs af et stort rum er — tilgængelighed værd at overveje. For at stoppe hundredvis af besøgende fra at krydse lange afstande, skal en ansvarlig overveje, hvordan man enten kan sprede cateringløsninger på tværs af stedet — i form af mindre steder — eller skab et større selvbetjeningsspisested, der er så tæt som muligt på alle centrets attraktioner. 

Forbrugertilfredshed — Fordi plads bestemmer rækkevidden og mængden af ​​selvbetjeningsløsninger, du kan tilbyde, skal cateringansvarlige overveje, hvordan de bedst udnytter pladsen til at maksimere antallet af spisende gæster, der kan bruge dem, samtidig med at det bliver en behagelig oplevelse.  ;


Sundhed- og sikkerhedshensyn

Cateringansvarlige har måske lavet den perfekte plan for, hvordan en løsning kan passe ind i rummet, men hvis den ikke overholder sundheds- og sikkerhedsbestemmelserne, vil det have været for ingenting.

Manglende overholdelse af sundheds- og sikkerhedsbestemmelser vil ikke kun kunne betyde bøder, men i værste tilfælde endda lukningspåbud og bringe besøgende i fare.


Nogle af de sundheds- og sikkerhedsmæssige overvejelser, der er værd at huske på, er:

 

Produktopbevaring og udvalg — Afkølet og varm mad har begge strenge regler for deres holdbarhed. Fritidscentre er et omdrejningspunkt for forbrugertrafik — hvor mange er små børn — så fødevaresikkerhed er altafgørende. Produkter skal regelmæssigt roteres og opbevares på passende måde, før de kommer til salg for at undgå krydskontaminering. 

Installationssikkerhed — Det er afgørende, at før en selvbetjeningsløsning til catering konfigureres, bør cateringansvarlige udføre en grundig risikoanalyse for at garantere forbrugernes sikkerhed. For eksempel må selvbetjeningsmaskiner eller mikromarkeder ikke blokere brandudgange, være sikret på plads for at undgå, at de vælter og have ledninger tildækket eller skjult for at forhindre snublefare. 

Vejledningsfarer — Forbrugerne skal være opmærksomme på potentielle farer i og omkring maskiner. Cateringansvarlige skal vurdere risiciene — f.eks. risiko for forbrændinger, skoldning eller snuble — og afmærk dem korrekt. Dette er især vigtigt for fritidscentre, hvor der kan være mange forbrugere på samme tid. 

Juridiske dokumenter — Maskiner har brug for regelmæssig vedligeholdelseskontrol for at give dem et “beståelsescertifikat” — hvilket betyder, at de er sikre at bruge. Disse skal være opdaterede for at vise, at maskinerne er sikre at bruge, og at eventuelle fejl, der kan forårsage skade, håndteres hurtigt. 


Regler for forplejning til fritidsfaciliteter


Ved installation af en selvbetjeningsløsning i fritidscentre skal forplejningsledere sikre sig, at de overholder strenge forplejningsbestemmelser for lignende lokationer.

For det første skal enhver selvbetjeningsløsning til catering følge strenge retningslinjer. Det betyder, at personalet skal trænes i korrekt opbevaring og forberedelse af mad samt skiftende lager hver dag. 

 

 

 

For det andet er det eneormt vigtigt med regelmæssig vedligeholdelse af: 

  • Gasapparater 
  • Røgrør 
  • Rørføring  
  • Selvbetjeningsenheder 

Dette garanterer, at maskinerne er sikre og udgør minimal risiko for forbrugerne. 

Bæredygtige vervejelser

Da miljøet spiller en stadig vigtigere rolle i at styre forretningsbeslutninger, skal catering følge trop og se efter at foretage så mange ændringer som muligt for at gøre deres del.

Cateringansvarlige skal overveje:

Reducer spild — Uanset om folk er til gab and go eller spisning på stedet, er der ofte mad tilovers, som kan reduceres med en vis planlægning. Cateringansvarlige skal overveje, hvordan maden i maskinerne pakkes — for eksempel ved at bruge genanvendelige eller komposterbare materialer — samt at beslutte, om der skal leveres genanvendeligt bestik eller tilbyde et bæredygtigt alternativ. 

Reduktion af energiforbrug — At have effektive maskiner, der kan slukke i perioder med lidt brug, og som har en højere energieffektivitet, kan hjælpe med at skære emissionerne ned og reducere omkostningerne på lang sigt.