Gode råd til valg af kaffeløsning

At vælge den rigtige kaffeløsning, har stor betydning i Danmark. Kaffeløsningen er blevet til et parameter, som medarbejdere og potentielle nye medarbejdere, vurderer en arbejdsplads ud fra. Undersøgelser har vist, at medarbejdere rangerer god kaffe som den frynsegode de helst vil have på en arbejdsplads. Derudover viser undersøgelser også, at kaffe er den frynsegode, der giver bedst værdi ift. omkostningen.

Derfor giver det mening at bruge ressourcer på, at sikre den rigtige kaffeløsning til arbejdspladsen. Men dette kan være en udfordring, og det kan være svært at vide, om man har styr på alle detaljerne. Derfor kommer vi i Selecta her med vores bud på 5 punkter man bør overveje, når man skal vælge en kaffeløsning.

 

  1. Jeres behov

Den rigtige kaffeløsning skal tilfredsstille jeres behov på arbejdspladsen. Afhængigt af behov, kan dette inkludere en eller flere kaffemaskiner. Nogle gange er den rigtige løsning, at have et premium kaffekoncept i receptionen eller kantine, og en anden type kaffemaskine rundt omkring på kontoret. For at fastlægge behovet på arbejdspladsen, bør man overveje følgende.

Antal kopper

En vigtig faktor i forbindelse med valg af kaffeløsning, er hvor mange kopper der dagligt bliver drukket på arbejdspladsen. Dette kan med fordel opdeles ift. afdelinger eller placeringer af kaffemaskiner. At kunne give så præcist et billede som muligt af det samlede indtag og fordelingen på tværs af arbejdspladsen, gør det nemmere at vælge den rigtige kaffeløsning.

Serviceaftale

Når man vælger en kaffeløsning er det vigtigt at tage stilling til, hvor meget af den daglige rengøring og servicering af kaffemaskinen eller maskinerne, man selv vil stå for. Hos Selecta tilbyder vi alt fra totalservice, hvor vi står for alt, til insuranceservice, hvor man selv står for det meste (med oplæring fra Selecta), og hvor Selecta blot besøger et par gange om året, og laver forebyggende arbejde.

 

  1. Kaffemaskinen

Kaffemaskinen er en central del af enhver kaffeløsning. At vælge den rigtige kaffemaskine kræver indsigt i, hvilke behov den skal opfylde. Her er vores råd til hvad man skal være opmærksom på omkring valg af kaffemaskine.

Rengøring og opfyldning

Hvis man vælger selv at håndtere daglig rengøring og opfyldning, er det en god idé at finde ud af hvor lang tid man skal regne med at dette tager, da der skal afsættes ressourcer på arbejdspladsen til denne opgave.

Tid pr. kop

Kaffemaskiner er forskellige, derfor er der også forskel på hvor lang tid det tager for maskinen, at klargøre en kop kaffe. Dette kan have stor betydning hvis kaffemaskinen placeres på et travlt sted, hvor behovet for kaffe er stort. For at undgå ophobning af større og større kø ved kaffemaskinen, kan man derfor med fordel vælge en hurtig kaffemaskine til en sådan placering, og undgå tabt i effektivitet hos medarbejdere.

Betjening

At betjene kaffemaskinen, og få præcis den kop kaffe man ønsker, er også en vigtig faktor. Derfor foreslår vi at man prøver kaffemaskinen i et showroom eller lignende, og vurderer om den er nem i betjening.

Mælk

Moderne kaffemaskiner til arbejdspladsen inkluderer i langt de fleste tilfælde, en slags system til mælk. Derfor skal man vælge om man ønsker en kaffemaskine der bruger frisk mælk, og derfor har et køleskab, eller om man ønsker en kaffemaskine der bruger mælkepulver, og derfor er nemmere i vedligehold og billigere i drift.

 

  1. Kaffen

At vælge de rigtige kaffeblends er en essentiel del af at sammensætte den rigtige løsning. Her er vores råd til, hvad man bør overveje ift. kaffen.

Kvalitet

Kaffe har forskellig kvalitet, oprindelse og ristningsgrad. Disse faktorer påvirker smagen markant, og det er derfor en god idé først at smage på forskellige kaffetyper man bliver tilbudt.

Kaffesmagning

Smag er subjektivt. Derfor er det vigtigt, at være et par stykker fra arbejdspladsen, der smager på forskellige kaffeblends, så man er sikker på at vælge den rigtige kaffe til arbejdspladsen.

Hos Selecta laver vi altid en kaffesmagning i forbindelse med sammensætning af en ny kaffeløsning, hvor I får lov til at smage flere forskellige af vores mange kaffeblends.

Bæredygtighed

Kaffeindustrien er truet af faktorer som global opvarmning og udsatte forhold for kaffebønder. Derfor er oprindelse og produktionsforhold en vigtig overvejelse i forbindelse med valg af kaffebønne.

Hos Selecta går vi meget op i bæredygtighed, og tilbyder derfor kaffeblends der er certificerede (Fairtrade, Rainforest Alliance), økologiske og CO2 neutrale.

 

  1. Udseende og placering

En moderne kaffemaskine kan individualiseres og kan gives et personligt præg. Dette kan eksempelvis lade sig gøre ved at have tilpasset grafik på displayskærmen, eller tilkoble nyhedsfeed eller virksomheds kalender til skærmen.

Udseende

Kaffeløsningens udseende og indtryk har en stor betydning. I Danmark bliver kaffeløsningen i højere grad et parameter som medarbejdere og potentielle nye medarbejdere, tager med i deres samlede vurdering af arbejdspladsen. Derfor påvirker indtrykket af kaffeløsningen, også helhedsindtrykket af virksomheden.

Placering

Kaffemaskinens placering har en stor betydning, da denne ofte bliver et samlingspunkt på arbejdspladsen. Man kan med fordel placere en kaffemaskine mellem afdelinger, og derved skabe større interaktion på tværs afdelinger, hvilket styrker sammenhold og kan skabe rum for nye idéer.

Koncept

Man kan også vælge et sammensat koncept omkring kaffeløsningen. I Selecta tilbyder vi eksempelvis konceptet Starbucks on the go – Workplace, som er en fastlagt sammensætning af møbel, kaffemaskine og kaffe. Dette koncept er designet til at bringe den autentiske Starbucks café oplevelse, ind på arbejdspladsen.

 

  1. Pris

For mange vil prisen formegentlig ikke være den afgørende faktor. Dog er det stadigvæk en god idé at vide cirka hvor ens budget ligger, da der er stor variation i en kaffeløsnings omfang og prislejde.

Prisen på en kaffeløsning afhænger af den præcise sammensætning af kaffemaskine, kaffe og serviceaftale.

 

Rådgivning og skræddersyede kaffeløsninger

Selecta er en af Danmarks førende leverandører af kaffeløsninger. Vi har mere end 60 års erfaring med selvbetjente kaffe- og automatløsninger. Vi tilbyder altid rådgivning omkring valg af den helt rigtige kaffeløsning.

Vores sortiment består af mange forskellige kaffeblends, kaffemaskiner og serviceniveauer, som vi sammensætter til en kaffeløsning der opfylder netop jeres behov.

Læs mere om vores kaffeløsninger, kaffemaskiner eller kaffeblends.

Ønsker du rådgivning om en kaffeløsning?

Få et tilbud

Er du interesseret i Selectas produkter og services? Udfyld denne korte formular og en af vores eksperter vil kontakte dig snart. Eller du kan sende os en e-mail på info@dk.selecta.com eller ringe til os på +4544503450.

Hvad omhandler din henvendelse?

Ved at indsende denne formular accepterer du betingelserne, der er angivet i vores privatlivspolitik.