Selecta Coffee Fund

Hos Selecta går vi op i bæredygtige og samfundsansvarlige løsninger. Derfor hjælper vi kaffeproducerende landsbyer i Rwanda via Selecta Coffee Fund.

Læs mere om fondens filosofi og vores tiltag i Rwanda her.

  1. Hjem
  2. selectacoffeefund

For hvert kilo solgt Pelican Rouge og Miofino kaffe, går 1 krone til kaffebønderne i Rwanda

00:00 / 00:00

Vores arbejde med kaffebønderne i Rwanda

boernehaven i Nyamagabe

Selecta og Rwanda

Selecta Coffee Fund

Selectas arbejde i Rwanda startede med en vision om, at Selecta ville bidrage til et bedre liv for kaffebønderne og deres familier. Ved at skænke en krone for hvert kilo egenproduceret kaffe der bliver købt, kan Selecta Coffee Fund få midlerne til at hjælpe befolkningen i Rwanda. 

De områder vi har fokuseret på er børn, uddannelse, næringsholdig mad, bæredygtig energi, vand og hygiejne. Ved at hjælpe børnene hjælper vi også deres familier og er med til at bygge en fremtid for Rwanda.

Vores igangværende projekter omhandler at uddele 60 køer årligt, til familier der ikke allerede har en ko. Køerne giver næringsholdig mad, organisk gødning samt ekstra indkomst fra salg af overskydende mejeriprodukter. Når en kvie bliver drægtig, skal kalven altid gives videre til en anden familie der ikke har en ko.

Ud over vores ko-projekt, har vi i 2019 færdigbygget en børnehave i Nyamagabe, der drives af Selecta ved brug af lokal arbejdskraft. Børnehaven har plads til 170 børn i alderen 3-6 år, og er gratis for alle familier. I børnehaven får børnene to måltider næringsholdig mad hver dag, et akademisk fundament der opfordrer til yderligere studier, samt et sikkert sted at være når forældrene arbejder i kaffeplantagerne.

dyrlaege i Rwanda

Samfundsansvarlig tilgang

Selecta Coffee Fund

Hos Selecta har vi en høj etisk og bæredygtig tilgang, som afspejler sig i vores produkter og alt hvad vi foretager os. Selecta Coffee Fund er et vigtigt element i vores arbejde med bæredygtig udvikling.

Både Miofino og Pelican Rouge kaffe, bliver ristet på Selectas eget risteri, Pelican Rouge Coffee Roasters. For hver kilo kaffe der bliver solgt, som bliver ristet af Selecta, donerer vi 1kr til Selecta Coffee Fund. Disse donation går uden mellemled til vores arbejde i Rwanda. 

For at sikre effektfuld udnyttelse af fondens midler, bliver alle tiltag fastlag i samråd mellem Selecta Coffee Fund og repræsentanter for kaffebøndernes samarbejde i Rwanda. 

selecta coffee fund

Vi er kommet langt med vores projekter i byen Nyamagabe i Rwanda. Men behovene er mange og der er stadig meget at gøre. Vores mål er hele tiden at udvikle os sammen med de lokale, for at skabe en bedre fremtid for kaffebønderne og deres familier. At få succes med projekter af denne type sker via en fortsat dialog og kommunikation mellem os hos Selecta og projektlederne i Rwanda.

Selecta A/S
familie der har fået en ko

I fokus 2020

Vi genovervejer i øjeblikket vores nuværende tilgang i Rwanda. Sammen med lokale repræsentanter og lokale myndigheder, ønsker vi at sikre en bredere og mere langsigtet bæredygtig udvikling. Dette arbejde vil støtte kaffebønderne og deres familier i Rwanda på en endnu bedre måde. Sammen med den lokale borgmester i Nyamagabe Distriktet, arbejder vi nu på at finde en bæredygtig løsning. På nuværende tidspunkt vides det ikke med sikkerhed, hvordan børnehaven vil fortsætte. På den anden side fortsætter vi med at drive ko-projektet i sin nuværende form.

Vi har også udpeget en lokalt ansvarlig person til Selecta Coffee Fund i Rwanda, Benjamin. Opgaven er blandt andet at:

  • Fortsætte med ko-projektet. Køerne og deres kalve skal håndteres af dyrelæger på den bedste måde.
  • Oprette en ny driftsform i Rwanda ved hjælp af lokale advokater og ressourcer fra Selecta.
  • Udvikle forslag til nye projekter i Rwanda, der støtter kaffebønderne, deres familier og andre mennesker, der er involveret i kaffedyrkning.

Vi er overbeviste om, at der er store muligheder for en bæredygtig udvikling af kaffedyrkning og familielandbrug i Rwanda. Målet er, at kaffebønderne selv skal drive denne udvikling. Først når dette lykkes er det en oprigtigt bæredygtig indsats. Først da er vi tilfredse.

Læs mere om Selecta Coffee Fund her

Download her

Vil du høre mere om vores kaffeløsninger?

Få et tilbud

Er du interesseret i Selectas produkter og services? Udfyld denne korte formular og en af vores eksperter vil kontakte dig snart. Eller du kan sende os en e-mail på info@dk.selecta.com eller ringe til os på +4544503450.

Hvad omhandler din henvendelse?

Ved at indsende denne formular accepterer du betingelserne, der er angivet i vores privatlivspolitik.

Kontakt os