MicroMarkets på fremtidens arbejdsplads

Hvilken rolle spiller MicroMarkets på fremtidens arbejdsplads?

Global konkurrence, digitalisering og fleksible arbejdstider ændrer arbejdslivet fundamentalt. Virksomheder reagerer i stigende grad på dette og udvikler kontor koncepter der passer bedre til medarbejderenes behov. MicroMarkets spiller også en vigtig rolle i denne udvikling. Her forklarer vi trenden og hvordan MicroMarkets kan øge medarbejdertilfredsheden signifikant.

 

Hvad er et MicroMarket egentlig?

USA er pionerer når det kommer til moderne arbejdsplads design. Selskaber som Google, Apple og Netflix er i gang med at udvikle nye modeller, men også agile opstartsvirksomheder arbejder på fremtidens kontor koncepter. En trend udskiller sig særligt: MicroMarkets. Medarbejdere betjener sig selv med sunde, høj-kvalitets madretter som sandwich, müesli, supper og salater fra attraktive hylder og køleskabe. Smoothies, sodavand og kaffe er også tilgængeligt – døgnet rundt og til fair priser. MicroMarkets er små selvbetjente in-house markeder.

 

Sunde medarbejdere er tilfredse medarbejdere

MicroMarkets giver virksomheder mulighed for at reagere på nogle af de udfordringer der er ved catering til medarbejdere. For eksempel, er der nogle medarbejdere der ikke synes om udvalget og stemningen i kantiner. En kantine er også associeret med store omkostninger for en virksomhed. Derudover tilbyder en kantine ofte kun mad i et bestemt tidsrum. Hvis du har en travl dag, og kun kan nå en snack mellem to møder, kan du ende med ikke at få ordentlig frokost, eller måske kun kunne vælge mellem et mindre udvalg i en snack automat.

Når der er perioder med ekstra meget arbejde, vil mange have større fokus på at holde sig sund og produktiv. Catering med høj kvalitet er en vigtig del af dette. Virksomheder er ikke kun ansvarlige for at dette kan lade sig gøre, men opnår også selv direkte fordele ved at opfordre til en sund livsstil: Det er trods alt bevist at medarbejdertilfredshed og produktivitet blandt andre faktorer, også afhænger af den mad som arbejdsgiveren tilbyder sine medarbejdere. Virksomheder bør tage aktion og udvikle koncepter der passer til deres egen virksomhedskultur.

 

Fleksibel arbejdsplads, hurtig informationsudveksling

Det er ikke kun behovene i forhold til sundhed og ernæring der ændrer sig. Arbejdspladsens design kommer i stigende grad i fokus. For eksempel, afprøver virksomheder i Silicon Valley det koncept der kaldes ’Desk Sharing’: medarbejdere har ikke en permanent arbejdsplads. I stedet arbejder ledere og medarbejdere på samme vilkår på et åbent kontorplan – man finder bare en plads når man møder på arbejde. Medarbejdere opbevarer personlige dokumenter i bokse eller skabe på hjul, så de nemt kan medbringes til den plads man har på dagen. Idéen er at afdelinger og arbejdsgrupper naturligt finder sammen, og fordi der ikke er nogle separerende vægge, er det nemmere for alle at komme til at snakke sammen. Dette gør mange tids-slugende og ofte uproduktive møder unødvendige, fordi information udveksles hurtigt.

Det er endnu uklart om denne slags modeller vil forblive på fremtidens arbejdsplads. Størstedelen af medarbejdere foretrækker stadigvæk at have deres eget skrivebord, som de kan tilpasse til en vis grad. Agile kombinationer af faste og fleksible arbejdspladser er derfor tænkelige. I en ”Brody Work Lounge” for eksempel, arbejder folk ved drejelige borde, der er omkranset af tre vægge. Ved hjælp af et lys, fortæller medarbejdere sine kollegaer om de vil arbejde koncentreret og uforstyrret. Med denne slags modeller, er det muligt løbende at skifte mellem de to arbejdsformer: nogle gange kan man arbejde sammen med en høj grad af udveksling, og nogle gange kan man arbejde individuelt og koncentreret. MicroMarkets kan også understøtte denne fleksibilitet: arbejdsgrupper kan diskutere deres projekter i en afslappet atmosfære og tage pauser lige når de har brug for det – ikke på faste tidspunkter.

 

Personligt ansvar som ledelsesopgave

En fleksibel arbejdskultur bør dog ikke være begrænset til møblering. En anderledes attitude er også nødvendig på fremtidens arbejdsplads – og dette er ofte et spørgsmål om ledelseskultur. En moderne ledelsesstil er karakteriseret ved tillid og opfordring til at tage ansvar, frem for rigide retningslinjer og fokus på kontrol. Dette er blandt andet fordi medarbejdere i stigende grad vil være med til at bestemme ikke blot hvor, men også hvornår de arbejder. Lønmodeller vil derfor afhænge mindre af hvor mange timer der faktisk arbejdes, og mere af præstation og succes i arbejdsopgaver.

 

Medarbejdertilfredshed øger innovationsevne

For at forblive konkurrencedygtige bør virksomheder allerede nu undersøge modeller og koncepter, som gør at de på deres egen måde kan udnytte fordelene ved den stigende fleksibilitet i arbejdsverdenen. Et godt råd er at involvere medarbejdere tidligt i denne slags processer, og lytte til deres forslag. Fordi medarbejdere kommer ofte selv med de bedste idéer til deres arbejdsmiljø. Dette virker dog kun hvis medarbejderne føler sig værdsat og identificerer sig med deres arbejdsgiver – kort sagt: hvis de er tilfredse.

En sund, nærende og varieret madordning bidrager væsentligt til dette formål. Med attraktivt design omkring catering faciliteter, kan virksomheder skabe en atmosfære hvori folk nyder at arbejde – og derved opfylder deres fulde potentiale. Vi vil med glæde informere og rådgive jer omkring hvordan I kan forøge og fastholde medarbejdertilfredshed på den lange bane gennem MicroMarkets. Kontakt os hvis I er interesseret i en snak, med jeres situation som udgangspunkt.

Vil du høre mere om FOODIE'S?

Få et tilbud

Er du interesseret i Selectas produkter og services? Udfyld denne korte formular og en af vores eksperter vil kontakte dig snart. Eller du kan sende os en e-mail på info@dk.selecta.com eller ringe til os på +4544503450.

Hvad omhandler din henvendelse?

Ved at indsende denne formular accepterer du betingelserne, der er angivet i vores privatlivspolitik.