Vores indsatser i Rwanda i 2019

2019 har været et godt år for kaffebønderne i Rwanda. Gennem Selecta Coffee Funds projekter, er der blevet gjort en forskel for mange familier der arbejder i kaffelandbruget omkring byen Nyamagabe i Rwanda. Fondens primære fokus har været på den nybyggede børnehave, og på at uddele køer til stadig flere familier.

 

Børnehaven

Siden januar 2019, hvor bygningsarbejdet var komplet nok til at åbne børnehaven, har vi drevet denne ved hjælp af vores lokalt ansatte personale. Børnehaven, der er blevet navngivet Umuvumu, er gratis for alle familier, og tager sig hver dag af 168 børn i alderen 3-6 år, fra lokalområdet. I børnehaven er der en lige kønsfordeling, af 50% drenge og 50% piger, og der bliver også taget hånd om to funktionshæmmede børn.

Børnene får serveret en næringsrig morgenmad hver morgen, og vil også få serveret frokost hver dag, så snart at køkkenet og spisesalen er helt færdigbygget. Vores lokale personale består af 1 rektor, 12 lærere, 1 assistent, samt køkken og rengøringspersonale. Børnehaven bliver konstant forbedret, og for nylig har vi fået bygget nye møbler og en vandtank til opsamling af regnvand.

 

Ko projektet

Vores ko projekt går ud på at vi hvert år uddeler ca. 60 køer til familier der ikke allerede har en ko. Disse køer bliver inseminerede og medicinerede af vores lokale dyrlæger, Vincent og Godefriod. Herved er målet at opnå min. 500 køer efter 5 år.

For at kunne få en ko, skal en familie opfylde nogle krav. Man skal have en stor nok grund til at koen kan leve et godt og sundt liv, og man må ikke allerede have en ko. Derudover skal den førstefødte kviekalv altid gives til en anden familie, der ikke allerede har en ko.

Køerne giver næringsholdig mælk (ca. 10 liter om dagen), organisk gødning til kaffemarkerne, ekstra indkomst gennem salg af overskydende mejeriprodukter, samt status i lokalsamfundet. Det forventes at den organiske gødning, vil øge kaffehøsten med ca. 100% over 4 år.

Indtil videre er 116 køer uddelt og 36 kalve er blevet født.

 

Den gode fremgang i vores igangværende projekter, samt stadig stigende støtte til fonden, betyder at vi i 2020 vil starte nye projekter der vil gøre en yderligere forskel for kaffebønderne og deres familier. Kommende projekter vil have fokus på at udvikle lokalsamfundet bæredygtigt. Nogle af de projekter der er i gang med at blive udviklet er: køkkenhaver, bio-gas anlæg til madlavning og solceller. Følg med i Selecta Coffee Funds spændende udvikling i 2020, og følg @selectacoffeefund på Instagram.


Tak til alle der støtter Selecta Coffee Fund ved at købe miofino og Pelican Rouge kaffe.

smilende boern
Glade børn i børnehaven
familie med ko
Familie der har fået en ko
dyrlaege undersoeger ko
Vores dyrlæge Godefroid sørger for at køerne er sunde
kaffebonde hoester kaffetrae
Kaffebonde på arbejde