Vores indsatser i Rwanda i 2018

Vi er kommet langt med vores indsatser i Rwanda, der har det formål at hjælpe kaffeproducerende bønder og deres familier mod en forøget livskvalitet. Dette formål arbejder vi med via en række konkrete projekter i Rwanda, som overses af Selecta Coffee Fund, og er finansieret gennem salg af vores egne kaffemærker, miofino og Pelican Rouge.

 

Siden januar 2019 driver vi en nybygget børnehave i Nyamagabe i det sydlige Rwanda, med plads til ca. 170 børn i alderen 3-6 år. Børnene i børnehaven behøver ikke at være børn af kaffebønder. Det er nok at man bor i området. Derudover er børnehaven gratis, og inkluderer morgenmad, frokost og en skoleuniform. Ernæringsmæssige mangler er et stort problem i Rwanda, og det er derfor vigtigt at børnene får næringsrig mad gennem børnehaven. Samtidig giver børnehaven børnene et sted at være, når forældrene arbejder i landbruget.

Børnehaven har 17 lokale medarbejdere, der består af en rektor, 12 lærere, en administrator og tre medarbejdere i køkkenet.

 

Gennem vores ko-projekt, har vi uddelt køer til mange bønder i Rwanda. Projektet går ud på at uddele 500 køer over 5 år. Køerne der bliver uddelt er inseminerede på forhånd, og den første kviekalv bliver givet til andre bønder, der ikke allerede har en ko. Vi har ansat en lokal dyrlæge der hjælper med insemination, støtter bønderne med træning i ko-pleje og uddeler medicin.

Køerne hjælper familierne via mejeriprodukter, der både giver næring og også mulighed for en øget indkomst fra salg af overskydende mejeriprodukter. Derudover får bønderne automatisk adgang til organisk gødning til deres kaffetræer. Målet er at fordoble kaffehøsten på fire år, på det samme stykke jord, for dem der ejer en ko.

 

Vi takker alle der har været med til at støtte Selecta Coffee Fund, ved at drikke lækker miofino eller Pelican Rouge kaffe på arbejdspladsen. 2019 bliver et år fyldt med flere fremskridt i vores projekter, samt en jagt på yderligere områder hvor vi kan gøre en forskel. Følg med på bloggen og LinkedIn, og hør mere om vores indsatser og planer for 2019.

 

Læs mere om Selecta Coffee Fund